Bijeenkomst Veiligheid en Internationalisering 23 juni

Op 23 juni organiseert het programma IV-HO de bijeenkomst Veiligheid en Internationalisering. De bijeenkomst zal van 13.00 tot 17.00 in Utrecht plaatsvinden.

 Aanleiding

Als er zich nu een natuurramp voor zou doen in het buitenland, weet u dan hoeveel studenten van uw instelling zich daar bevinden? Kunt u ze bereiken? En is het uw taak om ervoor te zorgen dat zij weer veilig naar huis kunnen komen? En hoe zit het als zij betrokken zijn bij een ongeluk of een geweldincident als zij op uitwisseling of stage in het buitenland zijn?

 Doel

Bovenstaande vragen houden veel hoger onderwijsinstellingen in Nederland bezig. Om te bespreken wat de reikwijdte van de zorgplicht van instellingen is, om best practices te delen hoe men om kan gaan met crisissituaties of incidenten in het buitenland en vast te stellen of er nog extra tools moeten worden ontwikkeld, organiseert het programma Integraal Veilig Hoger Onderwijs (IV-HO) met medewerking van de Nuffic en het ministerie van Buitenlandse Zaken de bijeenkomst Veiligheid en Internationalisering op 23 juni.

 Praktische informatie

De bijeenkomst zal plaatsvinden van 13.00 tot 17.00 op het kantoor van SURFnet in Utrecht. De bijeenkomst zal starten met een aantal korte presentaties met best practices met daarna een interactieve sessie om tot concrete vervolgstappen te komen. De bijeenkomst is gericht op medewerkers van international offices die geïnteresseerd zijn in het thema veiligheid/crisismanagement en er is plaats voor 20 personen. Deelname is gratis.

 Aanmelden

U kunt zich per mail opgeven bij Charlie van Genuchten: charlie.vangenuchten@surfnet.nl